The Founding Father
Vriendschap in een flesje!
 

Wie zijn wij?

Wij zijn Jari, Arne, Marco en Kay. Oftewel, de Founding Fathers!

Wij zijn alle vier geboren in het kleine dorpje Haarle. Als 4 jarige snotapen waren we al onafscheidelijk, alles deden we samen. Van ijs-schatkistjes zoeken bij Marco tot kerstbomen verzamelen bij Arne, van salamanders vangen bij Jari tot zwembadvoetbal bij Kay. Werkelijk waar, alles deden we samen! Sindsdien is er maar weinig veranderd. Schatkistjes worden er misschien niet meer gezocht, maar onafscheidelijk zijn we nog steeds!

Tegenwoordig gaan we namelijk liever samen de kroeg in. Biertje drinken, beetje zeuren, misschien een potje voetbal kijken en mocht het heel gek lopen, dan wagen we ook nog wel eens een dansje! Dit is ook de plek waar het idee voor het brouwen van een biertje is ontstaan. Het was gewoon een standaard zaterdagavond, Kay was net uiteten geweest, Jari kwam rechtstreeks uit het werk en Marco en Arne hadden ondertussen al een paar speciaalbiertjes ingecheckt. We zaten gezellig met elkaar aan  tafel, dronken een  biertje en filosofeerden over de minder belangrijke dingen in het leven. Wie zou er burgemeester moeten worden? Moeten we geen eigen café beginnen? En is het nou eigenlijk Marmáris of Màrmaris? De avond kabbelde voort, er kwamen steeds meer mensen bij ons aan tafel  en terwijl we een beetje zaten te keuvelen met elkaar en een ieder ander, kwam daar het idee. Ineens, zomaar uit het niets. We moeten een eigen biertje gaan brouwen! De rest van die avond hebben we nergens anders meer over gesproken. Welk biertje moest het gaan worden? Laten we eerst een Weizen gaan brouwen! En de naam, hoe gaan we ons biertje noemen? Ook daar was natuurlijk geen twijfel over mogelijk: The Founding Father. Als we een toch biertje zouden gaan brouwen, konden we hem ook wel naar onszelf vernoemen.

Maar waarom wij de Founding Fathers worden genoemd? Het is een naam die wij in de loop van de jaren hebben gekregen, het is ooit ontstaan en nooit meer weggegaan. Het zou een verwijzing zijn naar de Founding Fathers van de Verenigde Staten. De grondleggers van het huidige Amerika. Wij zouden gezien worden als de grondleggers voor het huidige sociale leven in Haarle. Dit is natuurlijk veel te veel eer en zal je ons ook nooit horen zeggen. Maarja, de Founding Fathers klinkt natuurlijk wel heel erg goed. En dus hebben wij deze bijnaam dankbaar aangenomen!


 


 
E-mailen
Instagram